lesaanbod

In ons diverse lesaanbod staat kort uitgelegd wat een les inhoudt
 en voor welke leeftijden deze wordt aangeboden.
Weten wanneer je deze lessen kunt volgen? neem dan een kijkje in het rooster

PRÉ BALLET

vanaf 3 jaar

In deze pré- balletles worden de jongste dansers spelenderwijs op een fantasievolle manier in aanraking gebracht met de klassieke ballettechniek, de basis van alle theaterdans. Binnen een veilige omgeving en onder deskundige begeleiding wordt er gewerkt aan muzikaliteit, expressie, creativiteit, motoriek en groepsgevoel. Alles met inspirerende muziek passend bij hun belevingswereld en leeftijd. Deze les versterkt het zelfvertrouwen van het kind.
lesaanbod Pré ballet kinder dans peuter
klassiek ballet

KLASSIEK BALLET

vanaf 7 jaar

In deze les wordt er gewerkt vanuit de klassieke ballettechniek, de basis van alle theaterdans. Een les onder deskundige begeleiding waarin gewerkt wordt aan de basishouding, coördinatie, muzikaliteit, expressie, souplesse en kracht. Ballet is een spierversterkende training die bijdraagt aan een goede conditie. Deze les wordt meerdere keren per week aangeboden op verschillende niveaus waardoor instroom en doorstroom mogelijk is. Zodra de leeftijd en de technische vorderingen het toelaten, kan de docent een optie adviseren om te verdiepen in de spitzentechniek.

Modern/Danslab CHOREO

10 t/m 14 jaar

Het Danslaboratorium, voor de gemotiveerde danser die de uitdaging aangaat om op een creatieve ontdekkingsreis mee te gaan binnen de danswereld. In deze les worden de dansers ondersteund en gestimuleerd in het maken van choreografieën en alles wat daarbij komt kijken. Ook wordt de danser in contact gebracht met verschillende creatieve dansstijlen en improvisatie technieken om het dansvocabulaire te vergroten. Vanwege de nadruk op choreografie adviseren wij deze als tweede les te volgen naast een wekelijkse techniekles, ballet-en/of musical dans.

choreo modern danslab
lesaanbod puur balans stretch kracht yoga fit pilates

PUUR ENERGIE & STRETCH - BALANS & STRETCH

volwassenen

Dit zijn trainingslessen voor volwassenen, gebaseerd op elementen uit yoga, floor barre, pilates, Qi gong en Tai chi. Op een ontspannen manier trainen om je lichaam in goede conditie te houden of deze te verbeteren. Onder deskundige begeleiding werken aan functionele krachtoefeningen, spierversterking en stretching binnen de persoonlijke fysieke mogelijkheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende puur lessen. Voor advies, neem gerust contact op met de balletschool.

MODERN / MUSICAL DANS

6 t/m 14 jaar

Deze vrolijke lessen zijn voornamelijk gebaseerd op moderne dans techniek waarbij de nadruk ligt op musical en show. Er wordt onder andere gewerkt aan coördinatie/conditie, muzikaliteit, souplesse, kracht, inleving en creativiteit. Er wordt gedanst op voornamelijk musical en popmuziek die aansluit bij de leeftijd. Deze les versterkt je zelfvertrouwen en je groepsgevoel om samen van een show/danservaring te genieten!

lesaanbod Musicaldans dans showdans
lesaanbod Moderne dans ballet

MODERNE DANS

vanaf 14 jaar

Een les waar naast flow en dynamiek wordt gewerkt aan de dramaturgie die moderne dans met zich meebrengt. Expressie en dansbeleving is belangrijk in deze les. De dansers worden uitgedaagd op gebied van souplesse, kracht, creativiteit, samenwerking en ruimtelijkheid. Moderne dans is een spierversterkende training die bijdraagt aan een goede conditie. In deze les worden de oefeningen en danscombinaties ondersteund door heel uiteenlopende muziekgenres en wordt er gedanst vanuit de persoonlijke fysieke mogelijkheden. Ons lesrooster geeft meerdere mogelijkheden en moderne dansstijlen om aan deel te nemen.

FIT DANS

volwassenen

Elke week swingen en in aanraking komen met de verschillende jazzdans stijlen. Van Charleston tot Lindy Hop en van Lindy Hop tot Bob Fosse. Er wordt gewerkt aan coördinatie, conditie, kracht en souplesse. Een les voor de danser die op zoek is naar een uitdaging en ontspanning op dansstijl gerichte muziek. Bij fit dans ligt de nadruk op het verbeteren van de conditie door middel van spierversterkende oefeningen, en het aanleren van verschillende korte overzichtelijke danscombinaties.

Fit dans
lesaanbod workshops modern dans ballet

WORKSHOPS

Gedurende het dansjaar zullen er diverse workshops worden aangeboden, meer informatie volgt in de agenda en per mail.